top of page

Bootcamp Leadership

Doel

Extreme resultaten neerzetten zonder uzelf en uw team gek te maken.

Door middel van een intensieve midweek training en coaching, het uitwerken van cases, groeps-overleg met uw collega-deelnemers en lichaamscoaching (van Top‐choreograaf Michel Froget) ondergaat u een krachtige mix van theorie en praktische oefeningen.  Ongeacht in welke branche u werkzaam bent en wat voorsoort producten en/of diensten uw bedrijf op de markt aanbiedt, zal dit Bootcamp uw leiderschapsvaardigheden op een hoger level brengen.

Doelgroep

CEO’s, Ondernemers, Salesmanagers, Teamleiders, Trainers, Coaches en overige leidinggevenden die mensen dienen te leiden naar meer inzet, motivatie, rendabilisatie en die hun team/bedrijfs-resultaten gigantisch willen verbeteren.

 

Dit Leadership Bootcamp geeft u antwoorden op de volgende vragen:

 • Waar wil ik naar toe met mijn team/bedrijf?

 • Hoe coach ik mijn team/werknemers naar een optimaal resultaat?

 • Hoe stel ik mijn team samen? 

 • Hoe weet ik (meet ik) of ik goed bezig ben? 

 • Hoe kan ik optimaal presteren in mijn leiderschaps-rol? 

 • Hoe kan ik mijn visie inspirerend overbrengen op de groep? 

 • Wat is de lichaamstaal van een ‘natuurlijke’ leider?  (Walk Like a Leader

   

 

De trainer: Chris Cotteleer

Chris is reeds méér dan 25 jaar Personal Life & Company Coach. Hij coachte & trainde wereldwijd duizenden managers, leidinggevenden binnen dealernetwerken, bedrijfsleiders van KMO’s en van grote multinationals, en topsporters naar hogere niveaus.

Zijn training en coaching‐sessies zijn een mix van entertainment en knowhow en kenmerken zich door de praktische bruikbaarheid van de aangereikte materie.

Als geen ander kent hij de specifieke antwoorden op de uitdagingen waarmee u de dag van vandaag binnen uw rol als ‘leider’ geconfronteerd kan worden.

Thema’s

De volgende thema’s zullen onder andere tijdens deze opleiding intensief (= theorie EN praktijk) behandeld worden:

Gewenste Toestand (G.T.), Missie & Visie: Een leider heeft een visie op de toekomst.  De toekomst van zijn ‘branche’, de toekomst van zijn bedrijf.  Binnen deze toekomstvisie wil de ‘leider’ samen met zijn team een ‘rol’ vervullen.  Dit is de ‘missie’ van het bedrijf en van het team.  Visie en missie worden nog teveel in de ivoren toren van het management bedacht en ogen mooi op jaarverslagen, maar worden zelden ‘geleefd’ tot op de werkvloer. Hier leert de leider hoe hij zijn/haar missie en visie kan laten doorsijpelen tot op de werkvloer.  De structuur ‘Huidige Toestand’ & ‘Gewenste Toestand’ (begrippen uit N.L.P.) helpen de leider om klaarheid te brengen in de nodige Hulpbronnen, de oorzaken van falen en tekortkomingen en de effecten van resultaten.  

 

Het samenstellen van een optimaal team: Met elf Top-spelers is amper een voetbalmatch te winnen als de team-leden niet bereid zijn om ook ‘voor elkaar’ te spelen.

In het bedrijfsleven is dat niet anders.  Een team van enthousiaste optimisten maakt kans om glimlachend ten onder te gaan, door het ‘ontbreken’ van een realitische pessimist die aandacht heeft voor de pijnpunten van het systeem of van de samenwerking. 

Wat uw team nodig heeft om op een ‘gebalanceerde’ manier Top-resultaten neer te zetten, leer je op deze Leadership opleiding.

Meten en omgaan met feedback: Enkel wat je kan meten kan je verbeteren.  Nochtans is ‘controle’ de grote valkuil van veel leidinggevenden.  Sommige managers meten (enkel) op ‘activiteit’, waarbij andere managers enkel op ‘resultaat’ meten, ongeacht de activiteit die aan de basis lag van de activiteit.   

Hoe krijg je de teamleden op een level waarop ze werkelijk ‘ownership’ nemen voor de te verwachten resultaten?  Nemen uw team-leden de volledige verantwoordelijkheid voor hun resultaten of verschuilen zij zich achter excuses en de ‘omstandigheden’?  Commitment verkrijgen, niet enkel van uw klanten maar ook binnen uw eigen team, is een belangrijk speerpunt binnen deze leadership-opleiding.

Het coachen van uw team: Coachen is (spijtig genoeg) een overgebruikt mode-woord geworden.  Voor een leider is het nochtans een woord dat het vallen of opstaan van zijn team zal bepalen.  Het succes van zijn bedrijf, het succes van zijn/haar rol als leidinggevende.  Waar het ‘trainen’ van uw team het gedrag zal bijsturen van uw medewerkers, zal een ‘coachende’ aanpak het ‘denken’ van uw team veranderen.  Medewerkers die ‘anders denken’ zullen ook ‘anders doen’, ook op momenten dat er geen controle is.  Het coachen van uw team is dan ook één van de belangrijkste vaardigheden die een leider hier zal leren.  

Uw ‘rol’ als leider: Om een leiderschapsrol te kunnen invullen moet de leider eerst en vooral weten waar hij naar toe wil met z’n team.  Rond welke thema’s wil hij werken en welke ‘waarden’ moeten in acht genomen worden om op een ‘etische’ manier team-resulaten neer te zetten?  Eens de doelen bepaald zijn kunnen de strategiën bedachte worden (bij voorkeur ‘met’ het team) om deze te bereiken en kan er een ‘breakdown’ gebeuren om deze om te zetten in dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse rituelen.  Het is belangrijk dat in elk van deze fases de leider steeds een duidelijk beeld voor ogen heeft van zijn ‘rol’ binnen elk van deze stappen naar succes. 

Lichaamstaal: In deze module leert de leider door het gebruik van de juiste lichaamstaal ‘betrouwbaar’ en ‘zelfzeker’ over te komen bij zijn team.  Een verbaal sterke boodschap die niet ondersteund wordt door de juiste lichaamstaal zal enkel voor verwarring zorgen binnen het team.  De boodschap dient ‘congruent’ te zijn.  Het verhaal van de leider moet zowel verbaal (inhoudelijk) sterk zijn alsook non-verbaal (lichaamstaal).  Wie recht staat en het woord neemt is de natuurlijke leider van de groep.

Walk Like a Leader: In de aanvullende sessie ‘Walk like a Leader’ met Top‐choreograaf Michel Froget, leer je de bovenstaande theorie omzetten in de praktijk.

Hoe stap je als een ‘leider’ door het leven?  Hoe ga je zitten?  Hoe sta je recht vanuit een zithouding?  Hoeveel ruimte ‘neem’ je en hoeveel heb je nodig?  Samen met Chris en Michel leren de deelnemers de ruimte en hun lichaam te gebruiken in hun voordeel.  
Een nieuwe manier om jouw lichaam te leren kennen en te gebruiken om er in de toekomst als een echte leider 'te staan'.

You will never walk the same again.

De co‐trainer, Michel Froget: Michel, is een gekend figuur in de wereld van media, TV en dans, en staat bekend als één der besten in zijn vak. Michel is niet alleen een begenadigd danser maar is tevens docent aan diverse dansscholen en een veelgevraagde stage-docent en choreograaf.

 

 

Trainingsritme

Wij starten om 09:00 uur ‘ s ochtends en werken door tot 19:00 uur ’s avonds.

Uw investering = 2.300,00 € per deelnemer (excl. btw).

Inbegrepen in de training

 • Handboek

 • Getuigschrift (indien geslaagd)

 • Verblijf, 4 ovenachtingen in privé kamer

 • Ontbijt, lunch en diners

 • Het 'bestseller' boek van Chris: ‘Neem uw leven in eigen handen’ (waarde €19,95)

 • De box Lichaamstaal met 2 audioboeken (totaal 2u30 luistertijd)

 • Het gloednieuwe boek van Chris: ‘Verkoop of Verdwijn’ (waarde €49,50)
   

ProSales bvba is KMO‐portefeuille‐erkend, 40% van deze betaling kan via KMO‐portefeuille betaald worden.  Meer info op: www.kmoportefeuille.be

bottom of page